Danmarks billigste flyttekasser – prissammenligning og tilbudsoversigt

Indhold

Står du overfor en flytning, har du brug for solide flyttekasser. Gerne nogle, du kan genbruge i fremtiden, og som har en god pris.

I dag tilbyder utallige gør-det-selv-butikker, varehuse og webshops flyttekasser i alle størrelser i forskellig kvalitet. Derfor kan det være svært at finde hoved og hale i, hvor du får den bedste pris på de flyttekasser, du står og mangler.

Her i artiklen finder du alt, du har brug for at vide om flyttekasser, pris, kvalitet og størrelse. Vi kommer blandt andet rundt om:

  • Forskellige typer af flyttekasser
  • Standard størrelser og tykkelser
  • De billigste flyttekasser i hver størrelseskategori
  • De mest populære udbydere af flyttekasser
  • Forsendelsesomkostninger fra webshops
  • Brugte flyttekasser
  • Leje af flyttekasser

Vil du være sikker på, at du køber de rigtige flyttekasser til den rigtige pris, er du kommet til det rigtige sted.

Hvad er en flyttekasse?

Langt de fleste ved, hvad en flyttekasse er, men alligevel vil vi prøve at komme med en definition og fortælle, hvilke materialer flyttekasser kan være lavet af.

En flyttekasse er en kasse, der kan pakkes ting ned i, når du skal flytte. Kassen er normalt lavet af pap og kan foldes, så den er flad og ikke fylder, når du ikke bruger den.

Der findes også flyttekasser i træ og genanvendeligt plast, men stort set alle flyttekasser, du kan finde i byggemarkeder og på webshops, er papkasser.

Flyttekasser fås i mange størrelser – med varierende kvalitet og forskellig holdbarhed.

Hvor stor er den normale flyttekasse?

Det findes der ikke et entydigt svar på, da flyttekasser opgøres efter forskellige former for enheder. Flyttekassen kan sælges efter:

  • Størrelse
  • Hvilken vægt kassen kan bære
  • Form
  • Liter

Vi vil alligevel komme med et bud på en standard flyttekasse efter størrelse: H: 34 x B: 37 x L: 55.

Standarstørrelsen for flyttekasser i Danmark: Højde: Ca. 34 cm x Bredde: Ca. 37 cm x Længde: Ca. 55 cm

Både højde, bredde og længde kan variere nogle centimeter, men en flyttekasse, der ca. har disse mål, vil give dig en standardstørrelse. 

Forhandlerne kalder deres flyttekasser noget forskelligt. Så en standard flyttekasse kan både hedde “standard flyttekasse”, “junior flyttekasse”, “senior flyttekasse” og andre navne. Vi anbefaler derfor, at du kigger efter målene og finder en kasse, der er tæt på ovenstående standardmål. 

Forskellige typer af flyttekasser

Flyttekasser fås i flere former. De mest normale er papkasser, der er en smule længere, end de er brede – og derfor har de en aflang form.

Men flyttekasser kan også være tæt på kvadratiske kasser og med en rumdeler, hvor du kan passe på dine glas og andre skrøbelige genstande, der ikke tåler at blive slået imod andet. Rumdelere kan også købes separat og sættes ned i en normal flyttekasse.

Størrelsen på den rigtige flyttekasse til dig afhænger af, hvor mange og tunge genstande du har. Vi vil senere i guiden komme med et bud på, hvordan du får købt de rigtige flyttekasser.

Find den rigtige tykkelse på flyttekassen

Udover at flyttekasser kan fås i forskellige størrelser, fås de også i forskellige tykkelser. Tykkelsen på en flyttekasse bliver målt ud fra pappets tykkelse, og der er derfor tale om små mål. Men lad dig ikke narre. Få millimeter kan gøre en stor forskel på kassens holdbarhed. De mest almindelige tykkelser på flyttekasser er 4 mm og 7 mm, mens der også findes flyttekasser, der er 3 mm tykke. Det betyder, at du kan finde standard flyttekasser, som både er 4 og 7 mm i tykkelsen. De tykke flyttekasser er lidt dyrere, men de få kroner kan være godt givet ud i forhold til holdbarheden, hvis du har mange tunge ting at pakke ned.

Hvor meget kan flyttekasser bære?

Tykkelsen på flyttekassen indikerer pappets holdbarhed og dermed, hvor meget flyttekassen kan bære uden at gå i stykker. For det er et sandt mareridt, hvis der går hul på bunden, og tingene falder ud og går i stykker. En god tommelfingerregel er, at en standard flyttekasse ikke bør veje mere end 20 kg. Vejer kassen mere, bliver den for tung og kan ikke løftes. Bruger du et flyttefirma, vil de muligvis også opkræve et ekstra gebyr, hvis kassen vejer mere end 20 kg. Der findes dog flyttekasser, der er produceret til at kunne bære både 40 og 60 kg. Her kan du finde en oversigt over, hvor meget vægt flyttekasser kan bære.
Tykkelse i mm Vægt
Standardkasser på 3-4 mm Op til 20 kg
Standardkasser på 7 mm 20-25 kg
Store special flyttekasser på 7 mm 25-60 kg
Oversigten er vejledende, men du kan læse på specifikationerne, hvor meget belastning flyttekasserne er produceret til at kunne bære. Eksempelvis har Silvans store flyttekasse en maks belastning på 60 kg, som står i titlen. Samtidig har de en flyttekasse i standardmål og med en tykkelse på 5 mm, der kan bære 40 kg. Derfor er det altid vigtigt at læse specifikationerne. Mange standard flyttekasser er produceret med en holdbarhed på 24-25 kg. Men husk, at kassen skal være til at løfte.

De billigste flyttekasser i hver tykkelse

I de næste afsnit vil vi se nærmere på, hvor du kan købe de billigste flyttekasser med en tykkelse på 3, 4 og 7 mm. 

Det er vigtigt at nævne, at prisen er vurderet ud fra en identisk tykkelse, men at rumfanget kan variere – det kan spille ind på prisen. Men vi håber, at oversigten alligevel kan være med til at give et overblik.

3 mm er den mindst almindelige tykkelse, og mange standard flyttekasser vil som minimum have en tykkelse på 4 mm. Men det er lykkedes os at opstøve forhandlere med flyttekasser i 3 mm.



Forhandler

Pris

Just More

8,44 kroner (ved køb af 25 kasser)

Bauhaus

12,95 kroner

Boxit

9,8 kroner (ved køb af 10 kasser) ellers 15,95 kroner pr. kasse.

 

Har du brug for mange flyttekasser i mindre tykkelse, kan det derfor godt betale sig at købe dem som pakkeløsning og derved spare penge. 

4 mm er en standard tykkelse, og vi kan finde mange flyttekasser med en tykkelse på 4 mm. Vi har prøvet at finde flyttekasser, der er så tæt på standardmålene som muligt, for at få en retvisende sammenligning. 

 

Forhandler

Pris

Jem & Fix – L: 55,6 x B: 37,2 x H: 34,4 cm

9,75 kroner 

Bauhaus – L: 55,6 x B: 37 x H: 34 cm

9,95 kroner

Harald Nyborg – L: 37,5 x B: 34,1 x H. 37,7 cm

10,00 kroner

Silvan – L: 55,6 x B: 37 x H: 34 cm

14,95 kroner

Boxit – L: 37 x B: 34 x H: 38 cm 

17,95 kroner (10 for 148 kroner)

Biltema – L: 58 x B: 35 x H: 41 cm

19,90 kroner

Stark – L: 55,6 x B: 34,0 x H: 37 cm 

24,95 kroner

Linds – L: 55,6 x B: 38x H: 37,3 cm

28,25 kroner

Just more – L: 55,6 x B: 38 x H: 37,3 cm

35,19 kroner

Der findes sikkert flere udbydere end ovenstående, men vi har fundet de mest gængse forhandlere, hvor der også er fysisk adgang til de fleste via varehuse. 

Som prisoversigten viser, kan det godt betale sig at kigge en ekstra gang på prisen, før du går til kassen. Har du brug for 40-50 standard flyttekasser, kan der være en del penge at spare i sidste ende.

Har du mange tunge og store ting, har du brug for en holdbar flyttekasse. Her skal du kigge efter kasser med en paptykkelse på 7 mm. 

En tykkere flyttekasse betyder ikke nødvendigvis, at kassen er større. Mange flyttekasser har stadig mål, der ligner standardmålene, men blot en øget holdbarhed. 

Derfor vil vores prissammenligning også tage udgangspunkt i standardmål.

Forhandler

Pris

Jem & Fix – L: 58,4 x B: 37, 2 x H: 37,4 cm

15,70 kroner

Harald Nyborg – L: 55,5 x B: 38 x H: 37,3 cm

25 kroner

Boxit – L: 55 x B: 37 x H: 36 cm 

26,95 kroner (10 for 238 kroner)

Biltema – L: 60 x B: 41 x H: 39 cm

29,90 kroner

Silvan – L: 67,5 x B: 38,5 x  H: 37,7 cm

34,95 kroner

Kontor Syd – H: 58,6 x B: 38,3 x H:37,7 cm

37,53 kroner

Stark – L: 67,5 x B 38, 5 x H: 37,7 cm 

44,95 kroner

Bauhaus – H: 37,7 x B: 38,5 x L: 67,5 cm

44,95 kroner

Her ser vi igen en betydelig prisforskel på stort set identiske flyttekasser. Derfor er det vigtigt at tjekke prisen, inden du køber, hvis du vil spare penge. 

Der er også klassiske forhandlere som XL-Byg, der sælger flyttekasser. De fremgår dog ikke af oversigten, da de ikke har skrevet tykkelse i deres specifikationer. 

Derfor opfordrer vi også til, at du bruger listen vejledende, men selv tjekker op på prisen. Måske finder du en bedre pris, end dem vi har kunnet opstøve.

Hvad koster den allerbilligste flyttekasse?

Er du kun interesseret i at finde den billigste flyttekasse uden at tage højde for størrelse og holdbarhed, vil vi også hjælpe dig lidt på vej. 

Jem & Fix Senior-flyttekasse i standardmål til 9,75 kroner er den billigste kasse, vi kan finde frem til, hvis du skal købe kasserne enkeltvis. 

Skal du have flere kasser, har Just More mængderabat på kasser i 3 mm tykkelse, så det koster 8,44 kroner pr. kasse, hvis du køber 25 styks. Et alternativ til Jem & Fix’ standard flyttekasse er Bauhaus, hvor du kan få en flyttekasse for 9,95 kroner.

Selvom prisen er vigtig, er det ikke det eneste, du bør kigge efter, når du skal finde dine flyttekasser. Du skal også kigge på størrelse og holdbarhed. 

I det næste afsnit guider vi dig til at købe den rigtige type flyttekasse.

Hvordan finder jeg den rigtige flyttekasse?

Det er der ikke noget entydigt svar på. Det kommer an på, hvor mange kvadratmeter du bor på, hvor mange ting du har, og hvad dit indhold vejer.

Men det gør din flytning væsentligt nemmere, at du har den rigtige type flyttekasse i den rigtige størrelse og holdbarhed.

Med udgangspunkt i et almindeligt hjem, hvor du både har køkkenudstyr, interiør, husholdningsartikler, bøger og lignende, kommer vi med et bud på, hvilke typer af flyttekasser du bør anskaffe dig.

Gør flytningen mindre besværlig: Brug små flyttekasser til tunge ting

Det er bedst at pakke dine tunge ting i mindre flyttekasser. Led efter flyttekasser, der er kortere og mere kvadratiske end standardmålene. Bredden og højden fra standardkassen er fin, men du skal lede efter en kasse, der er kortere.

Ved at pakke tunge ting i mindre flyttekasser kan du nemmere løfte kassen, fordi den er let at håndtere.

Det er oplagt at pakke ting som tallerkener, fade og bøger i mindre flyttekasser. Sørg dog for, at kassens vægt ikke overstiger specifikationerne. Ofte vil det være 20-25 kg, og det er bedre at købe en kasse for meget end en for lidt.

Skab struktur i flytterodet: Brug større flyttekasser til fyldige og lette ting

Til større, men ikke så tunge ting, bør du bruge en flyttekasse i standardmål eller større. Med et stort rumfang kan flyttekassen bære ting som tøj, køkkenudstyr, håndklæder og viskestykker.

Vælg en kasse med en passende holdbarhed ud fra, hvor fyldt og tung du forventer kassen.

Her findes der mange muligheder på markedet, og du kan både vælge kasser med en tykkelse på 4 og 7 mm.

Vi anbefaler, at du fylder kassen op, så den beholder sin form og kan stables på andre flyttekasser.

Har du glas, porcelæn, vaser og andre ting, der kan gå i stykker, anbefaler vi, at du pakker det ind i bobleplast. Ellers kan du købe en rumdeler, som kan sættes ned i flyttekassen og på den måde skåne dine ejendele.

Hvor mange flyttekasser skal jeg bruge?

Igen er der intet facit på dette spørgsmål. Det afhænger af, hvor mange I er i husstanden, hvor mange ejendele du/I har, og hvor mange kvadratmeter du/I flytter fra.

En god tommelfingerregel er dog, at du skal bruge en halv flyttekasse pr. kvadratmeter, du bor på. Er din bolig 100 kvadratmeter, skal du derfor bruge ca. 50 flyttekasser.

Med i beregningen skal du dog overveje, hvor mange af dine store ting der ikke skal pakkes i flyttekasser. Det er eksempelvis kommoder, reoler, tv, stole og borde.

Hvordan samler jeg mine flyttekasser?

Flyttekasser skal samles, efter de er blevet købt. Det er vigtigt, at du samler kassen rigtigt, så den både kan lukkes, og bunden ikke falder ud.

På kassen er der en vejledning over, hvordan du samler kassen. Bund, side og låg vil ofte være markeret med A, B og C, så du kan se, hvordan du skal gøre.

Når du har samlet flyttekassen, kan du trykke lidt på bunden for at sikre, at den er samlet rigtigt, og at holdbarheden er i top.

Hvor kan jeg opbevare mine flyttekasser?

Flyttekasser kan foldes sammen, så de ikke fylder, når du ikke bruger dem. Flyttekasser kan sagtens genbruges, og derfor er det en god idé at gemme dem efter flytningen.

Har du et loft, kan du opbevare flyttekasserne der. Bor du i lejlighed med et tilhørende depotrum, er det også en mulighed at opbevare dem i det.

Da flyttekasserne kan gøres flade efter flytning, fylder de ikke ret meget. Det er derfor nemt at finde en opbevaringsplads til dem.

De 10 mest populære forhandlere af flyttekasser

Du kan finde flyttekasser i både en række fysiske butikker og på mange webshops. Har du ingen bil, eller bor du ikke tæt på et byggemarked? Så kan det være en god løsning at bestille flyttekasserne online som en pakkeløsning. Her vil der ofte også være mængderabat.

Vi vil herunder gennemgå hver forhandler med udgangspunkt i deres udbud, priser og leveringsmetoder. Det kan forhåbentligt være med til at gøre dig endnu klogere på, hvilken forhandler du vil købe dine flyttekasser hos.

De mest kendte forhandlere af flyttekasser er:

  • Silvan
  • Harald Nyborg
  • Jem & Fix
  • Boxit
  • Biltema
  • Bauhaus
  • IKEA
  • Bilka
  • Stark
  • XL-Byg

Silvan er et byggemarked med 43 fysiske butikker fordelt over hele landet. Der er derfor en god chance for, at du bor i overkommelig køreafstand til en af deres butikker.

I Silvan finder du et bredt udvalg af flyttekasser i forskellige materialer, tykkelser og størrelser. Silvan har som noget særligt en flyttekasse, der kan bære op til 60 kg. Kassen er en smule større end standardmålene og koster 34,95 kroner pr. kasse.

Derudover forhandler Silvan både standard flyttekasser og mere kvadratiske flyttekasser i mindre mål til tunge ejendele som tallerkener eller bøger. 

Du kan også finde tilbehør som bobleplast, silkepapir og rumdelere. 

Udover at du kan købe flyttekasserne fysisk, kan du også bestille ‘Click & Collect’ online og hente din ordre i det valgte byggemarked. For 89 kroner kan du bestille flyttekasserne online og få dem leveret til døren. 

Model

Pris

Flyttekasse, 20 kg

10,95 kroner

Flyttekasse standard, 24 kg

14,95 kroner

Flyttekasse standard, 40 kg

25,95 kroner

Flyttekasse, 60 kg

34,95 kroner

Trækasse

109,95 kroner

Harald Nyborg er ligesom Silvan et byggemarked med mange butikker i hele landet.

Modsat Silvan forhandler Harald Nyborg pakkeløsninger, hvor du kan købe 10 flyttekasser og få rabat. En standard flyttekasse koster 17,95 kroner, mens du kan få 10 for 157 kroner. En junior-flyttekasse koster 10 kroner, mens der kan købes 10 for 89 kroner. 

Disse to modeller er de eneste, som Harald Nyborg forhandler. Deres standardkasse er i 7 mm pap, og derfor dækker de med deres to modeller det meste. 

Vil du have flyttekasserne direkte til din dør, kan de leveres med PostNord for 95 kroner eller en privat fragtmand for 159 kroner.

Model

Pris

Flyttekasse Junior

10 kroner

Flyttekasse Senior

17,95 kroner

10 x Flyttekasse Junior

89 kroner

10 x Flyttekasse Senior

157 kroner

Jem & Fix er blandt markedets billigste, når det kommer til flyttekasser. De forhandler to modeller, som kan købes enkeltvis i deres fysiske butikker eller online.

De kalder begge deres modeller Senior-flyttekasser, men de fås i forskellige tykkelser på henholdsvis 4 og 7 mm til en pris på 9,75 kroner og 15,70 kroner.

Lever disse kasser op til dine flyttebehov, er her en god handel at lave.

Du kan få levering til en pakkeshop med PostNord for 38 kroner og hjemmelevering med omdeling for 55 kroner.

Model

Pris

Senior-flyttekasse, 4 mm

9,75 kroner

Senior-flyttekasse, 7 mm

15,70 kroner

Boxit er et firma, der hjælper dig med alt i forbindelse med din flytning. De har deres Boxit-depotrum, kan foretage din flytning fra A til B, tilbyder køb af flyttetilbehør og leje af trailere. 

De forhandler en række forskellige typer af flyttekasser, hvor de slår sig op på deres mængderabat ved køb af 10 kasser. Flyttekasserne kan også købes enkeltvis til en lidt højere pris.

Boxit tilbyder en XL-model, der har en god holdbarhed og en stor størrelse for 31,95 kroner pr. kasse. Du kan købe 10 for 278 kroner.

Som noget særligt tilbyder de også en garderobekasse, så du kan beskytte dit tøj i flyttekassen – ophængt på bøjler. 

Udvalget hos Boxit er et af de største på markedet. Desværre er det ikke muligt at købe deres flyttekasser online med levering, da Boxit sælger dem som et tillæg til deres kerneydelse, der er opbevaring i depotrum.

Model

Pris

Økonomi flyttekasse L

15,95 kroner

Professionel flyttekasse M

17,95 kroner

Professionel flyttekasse L 

26,95 kroner

Professionel flyttekasse XL

31,95 kroner

10 Økonomi flyttekasser L

98 kroner

10 Professionel flyttekasser M

148 kroner

Garderobekasse

154,95 kroner

10 Professionel flyttekasser L 

238 kroner

10 Professionel flyttekasser XL

278 kroner

Biltema forhandler to typer af flyttekasser, som du kan købe i en af deres fysiske butikker eller bestille online. 

Modellerne hedder ‘Flyttekasse, 40L’ og ‘Flyttekasse, 75L’. De er navngivet efter, hvor mange liter de kan indeholde. Det er ikke angivet, hvor tykt pappet på modellerne er. 

Modellen på 75 liter lægger sig tæt op ad standardmålene for en flyttekasse, mens 40 liter-kassen er mindre. 

Biltema tilbyder ‘Click & Collect’, hvor varen er klar til dig i det valgte varehus 30 minutter efter bestillingen.

Det er ikke muligt at bestille levering hos Biltema.

Model

Pris

Flyttekasse, 40L

14,90 kroner

Flyttekasse, 75L

19,90 kroner

Hos Bauhaus får du hele seks typer af flyttekasser. Lige fra en junior-kasse til en ekstra kraftig senior-kasse. 

Bauhaus’ normale flyttekasse købes i 4 mm tykkelse til en pris på 9,95 kroner, mens deres kraftige flyttekasse i 7 mm tykkelse kan købes for 32,95 kroner.

Det er muligt både at bestille flyttekasserne som ‘Click & Collect’ eller få dem leveret til dit hjem for 69 kroner. Du kan selvfølgelig også købe kasserne fysisk i et af Bauhaus’ varehuse. 

Model

Pris

Flyttekasse Senior 4 mm

9,95 kroner

Flyttekasse Senior 3 mm

12,95 kroner

Flyttekasse Junior 4 mm

12,95 kroner

Flyttekasse Junior 25 kg

26,95 kroner

Flyttekasse Senior 7 mm

32,95 kroner

Flyttekasse Proff 7 mm, 60 kg

44,95 kroner

Den svenske alt-mulig-kæde har selvfølgelig også flyttekasser, men udvalget er ikke overvældende. 

IKEA forhandler to typer af flyttekasser, som begge hedder Dundergubbe. Den eneste forskel på kasserne er størrelsen, hvor den store kasse kan rumme 80 liter.

Udover at du kan handle fysisk i et af IKEAs varehuse, kan du også bestille ‘Click & Collect’ og få levering til kantstenen med leveringstidspunkt. Det koster dog 199 kroner og er derfor en dyr løsning.

Model

Pris

Dundergubbe 50x31x40 cm

17 kroner

Dundergubbe 64x34x40 cm

25 kroner

Har du blot brug for normale flyttekasser, kan du finde dem i Bilka, som sælger to modeller. Begge kasser har samme størrelse, men deres hvide kasse er kraftigere og kan bære tunge ting. 

Du finder også tilbehør som bølgepap, flyttetæpper og møbelhunde hos Bilka. Bor du derfor tæt på en af Bilkas butikker, er her et godt alternativ til de traditionelle gør-det-selv-varehuse.

Desværre kan du ikke bestille flyttekasserne online til levering, men ‘Click & Collect’ er muligt, hvor du selv kan afhente flyttekasserne i det varehus, der passer dig bedst.

Model

Pris

Senior flyttekasse – brun

15 kroner

Senior flyttekasse – hvid 

20 kroner

Stark er endnu et byggemarked i rækken af gør-det-selv-kæder. Hos Stark finder du et udvalg på tre typer flyttekasser. En junior- og senior-kasse og en stor model med 7 mm pap.

Prismæssigt ligger Stark i midten af skalaen, men det er muligt at få hjemmelevering for kun 69 kroner, hvilket er relativt billigt. De kan også levere kasser til en anden adresse end dit hjem.

‘Click & Collect’ er også en mulighed hos Stark, ligesom du selvfølgelig kan købe kasserne fysisk i et af deres varehus landet over.

Model

Pris

RAPTOR Junior Flyttekasse

21,95 kroner

RAPTOR Senior Flyttekasse

24,95 kroner

RAPTOR Flyttekasse

44,95 kroner

XL-Byg står også klar til at hjælpe dig med din flytning. De tilbyder tre modeller af flyttekasser i forskellige størrelser. En junior-kasse, en senior-kasse og en professionel senior-kasse, der kan bære 45 kg. Alle tre kasser kan købes til en fornuftig pris.

Du finder også rumdelere, bobleplast, bølgepap og flyttetæpper i deres sortiment.

Som i de andre gør-det-selv-byggemarkeder kan du bestille ‘Click & Collect’ hos XL-Byg og køre ud i et af deres varehus for at afhente kasserne fysisk. 

Fragt koster 300 kroner og er derfor en dyr løsning, hvis du ikke har en bil til rådighed. 

Model

Pris

Senior flyttekasse 25 kg

13 kroner

Junior flyttekasse 25 kg

14 kroner

Senior Proff flyttekasse 40 kg

25 kroner

Skal jeg købe mine flyttekasser fysisk eller online?

Vi har nu gennemgået de mest traditionelle forhandlere på markedet og tjekket deres udvalg og leveringsmetode. 

Vi opfordrer igen til at bruge listen vejledende. Der kan komme tilbud på flyttekasser, priserne kan ændre sig, eller du kan være heldig selv at opstøve et bedre tilbud hos en anden forhandler.

Stort set alle forhandlere, vi har gennemgået, tilbyder også levering. Derfor skal du vurdere, om du vil handle fysisk eller bestille online med levering. Der kan være fordele og ulemper ved begge løsninger – dem vil vi kigge nærmere på herunder.

Fordele og ulemper ved at købe flyttekasser fysisk

De fleste køber deres flyttekasser fysisk enten ved at køre ud til forhandleren eller bestille ‘Click & Collect’. Den store fordel er, at det er den billigste løsning, da du ikke skal betale for forsendelse. 

Dertil er det også en fordel, at du kan få lov til at se flyttekassen og vurdere størrelsen på den, inden du betaler den. Det giver dig et godt forhandlingsgrundlag. 

En ulempe er, at selvom flyttekasserne er foldet sammen ved køb, er de stadig svære og tunge at transportere. Derfor er det en fordel at have en bil til rådighed.

Fordele ved at købe flyttekasser fysisk:

  • Det er billigt
  • Du kan se kassen inden køb
  • Du kan få kasserne med det samme

Ulemper ved at købe flyttekasser fysisk

  • De er svære at transportere uden bil
  • Det koster tid
  • Du skal helst have en forhandler i nærheden

Fordele og ulemper ved at få levering af flyttekasser

Mange af ulemperne ved at købe flyttekasser fysisk er omvendt en fordel ved at få dem leveret. Den største fordel er, at du får dem fragtet, og det kan være nødvendigt, hvis du ikke ejer en bil eller kan låne en. 

Derudover er det tidsbesparende i forhold til at skulle hente dem hos en forhandler, selvom ‘Click & Collect’-funktionen har gjort det tidsbesparende. 

Ulemperne er, at du ikke kan se den valgte type kasse inden køb, men blot køber den ud fra mål og specifikationer. Dertil skal du betale for fragten, og her varierer priserne meget.

Fordele ved at få leveret flyttekasser:

  • Det er tidsbesparende
  • Det er en god løsning uden bil

Ulemper ved at få leveret flyttekasser:

  • Du kan ikke se kasserne fysisk inden køb
  • Du skal betale for fragt

Forsendelsesomkostninger på flyttekasser

Mange ejer ikke en bil, og især unge flytter for at læse, studere eller søge nye udfordringer. Her kan det være svært at transportere flyttekasserne ved et fysisk køb. Derfor har vi tjekket, hvad det koster at få hjemmelevering. Vi har nævnt det ved forhandlerne tidligere, men har lavet det om til en oversigt, så du nemt kan danne dig et overblik og finde den forhandler, der har den billigste levering. Der er stor forskel på leveringsomkostningerne.
Forhandler Leveringspris til hjemmet
Jem & Fix 55 kroner
Stark 69 kroner
Bauhaus 69 kroner
Silvan 89 kroner
Harald Nyborg 95 kroner
Ikea 199 kroner
XL-Byg 300 kroner
Som det fremgår af oversigten, er der stor forskel på fragtpriserne – og derfor skal den vægte højt, når du vil have dine flyttekasser leveret. Selvom XL-Byg måske har billigere flyttekasser end Bauhaus, bliver totalprisen væsentligt højere grundet levering. Jem & Fix er et godt sted at handle, hvis du vil have levering af dine flyttekasser. Både leveringen og kasserne er billige, hvis du ikke har behov for mere end de to standardmodeller, de forhandler.

Vær kreativ og anskaf brugte flyttekasser billigt

Flyttekasser er lavet af pap, som er et slidstærkt materiale. Derfor kan du også genbruge dine flyttekasser utallige gange, hvis du passer på dem. Det gør du ved at samle dem rigtigt og overholde kravene om vægt.

Derfor anbefaler vi også, at du gemmer dine flyttekasser efter flytningen. Selvom du bor det samme sted i en årrække, kan du sagtens genbruge dem. Du kan længere oppe i guiden læse om, hvordan du kan opbevare dine flyttekasser.

Har du ikke selv gamle flyttekasser liggende, og ønsker du heller ikke at investere i nogle nye, er der flere muligheder for at finde brugte flyttekasser gratis eller til en billig pris. 

Herunder giver vi dig de bedste fif til at skaffe brugte flyttekasser. 

Facebook

I løbet af de seneste år har Facebook fået en marketplace-funktion, hvor folk kan sætte ting til salg eller afhentning. Her kan du også finde flyttekasser.

Du kan finde marketplace-funktionen og søge efter flyttekasser eller melde dig ind i by-grupper i nærheden af dig. Her slår folk ting op, de gerne vil sælge eller af med. Det er ikke umuligt at finde brugte flyttekasser til gratis afhentning.

DBA

Ligesom Facebook er Den Blå Avis en oplagt mulighed, hvis du er på jagt efter billige eller gratis brugte flyttekasser.

Lav en søgning på DBA og find flyttekasser til salg eller afhentning i nærheden af dig. Det er en god måde både at spare penge på og skåne miljøet. 

Spar på flytningen: Lån venner eller families flyttekasser

Det mest oplagte er at spørge familie og venner, om de har aflagte flyttekasser, du må få. Her er der stor chance for, at du ikke skal betale for flyttekasserne.

Har du gode venner eller familie, der ligger inde med brugte flyttekasser, må du sikkert gerne få eller låne dem. Hvis du passer godt på dem, kan de afleveres tilbage i samme stand, som du modtog dem i. 

Har du brug for mange flyttekasser, kan du også kombinere flere løsninger og skaffe flyttekasser gennem både Facebook, DBA, venner og familie.

Gør flytningen bæredygtig: Lej dine flyttekasser

Det sidste emne, vi skal omkring, er leje af flyttekasser. En løsning for dig, der ikke vil købe dem selv og efterfølgende stå for opbevaring. 

 

Firmaer rundt omkring i landet står for leje af flyttekasser, hvor de leverer kasserne og henter dem igen efter brug. Pointen er, at du ikke selv skal stå for at anskaffe og købe kasserne, og at firmaet kan genbruge dem. 

Leje er en god løsning til dig, der vil have et billigt alternativ og ikke har plads til at opbevare kasserne selv. 

Ulempen ved at leje flyttekasser er selvfølgelig, at det ikke er dine kasser, og at du ikke kan genbruge dem i fremtiden. 

Find de vigtigste kriterier for dig

Nu har vi været omkring alt inden for flyttekasser, og vi håber, at du står bedre rustet til at finde de flyttekasser, der passer til dine behov. 

Vores sidste råd er, at du skal finde ud af, hvad der er vigtigt for dig. Er prisen altafgørende? Har du brug for et godt og bredt udvalg? Skal du have billig og fleksibel levering?

Find den bedste løsning til dine kriterier. 

Tilbage er der kun at ønske dig en rigtig god flytning!